IF Karlstad Fotbollutveckling

Leagues Played
Švédsky pohár - kvalifikácia 1

Results

Švédsky pohár - kvalifikácia 06/29 17:00 7 Viken v IF Karlstad Fotbollutveckling L 1-0
IF Karlstad Fotbollutveckling, známy aj ako Karlstad BK, je švédsky futbalový klub so sídlom v Karlstade. Klub bol založený v roku 1904 a v súčasnosti hrá v Ettan, druhej najvyššej švédskej lige. Štadiónom klubu je Tingvalla IP.

Karlstad BK je známy svojou silnou mládežníckou akadémiou, ktorá vyprodukovala niekoľko talentovaných hráčov, ktorí sa dostali do švédskej reprezentácie. Klub má tiež silnú rivalitu s iným miestnym klubom, Degerfors IF.

Začiatky klubu siahajú do roku 1904, keď bol založený ako IF Göta. Neskôr v roku 1999 sa spojil s IF Viken a vytvoril IF Karlstad Fotboll. V roku 2014 sa klub premenoval na súčasné meno IF Karlstad Fotbollutveckling.

Najväčším úspechom klubu bol postup do švédskej Allsvenskan v roku 2007. V Allsvenskan strávili len jednu sezónu a zostúpili späť do Superettan.

Karlstad BK je známy aj tým, že v klube hrával Zlatan Ibrahimovič počas svojej mladosti. Ibrahimovič sa narodil v Malmö, no jeho rodičia sa presťahovali do Karlstadu, keď bol ešte dieťa. V Karlstade začal svoju futbalovú kariéru a za klub hral do roku 1995, keď odišiel do Malmö FF.