Troy

Leagues Played
NCAAB 631 NIT 2 CBI 2
Related Teams
Troy ženy
Tím USA basketbalu „Troy“ je americký národný basketbalový tím, ktorý reprezentuje Spojené štáty na medzinárodných turnajoch. Tím je riadený USA Basketball, národným riadiacim orgánom pre basketbal v Spojených štátoch, a nazýva sa podľa mesta Troy v New Yorku, kde sa nachádza sídlo organizácie.

Tím USA basketbalu „Troy“ je jedným z najúspešnejších basketbalových tímov na svete, pričom na olympijských hrách získal 23 zlatých medailí, tri strieborné medaily a štyri bronzové medaily. Tím tiež dosiahol obrovský úspech na majstrovstvách sveta FIBA, kde vyhral päť zlatých medailí, jednu striebornú medailu a štyri bronzové medaily.

Tím USA basketbalu „Troy“ pozostáva z najlepších basketbalistov v Spojených štátoch, ktorí sú vyberaní na základe ich výkonov v NBA. Tím je známy svojím rýchlym tempom, dynamickou obranou a vynikajúcou streľbou spoza oblúka.

Tím USA basketbalu „Troy“ je považovaný za jeden z najdominantnejších športových tímov na svete a jeho hráči sú medzi najznámejšími a najrešpektovanejšími športovcami. Tím je symbolom americkej basketbalovej nadradenosti a jeho zápasy sú vždy očakávanou udalosťou pre fanúšikov po celom svete.